Bayi tidak nyenyak tidur malam

Bayi 7 bulan.. setiap malam bayi akan terjaga dan mengosok2 muka di atas tilam dan meniarap, kdg2 tidur dgn keadaan meniarap tu walaupun dah dibetulkan. Kenapa anak kerap bgn mlm ya? Sy buntu🥲 mommies ada pnglmn tak? #firstbaby #firstmom

1 Balas

mcm mana awak tau baby tido tak nyenyak. dia menangis ka? kalau baby ubah posisi tido normal je awak. baby sy mcm2 posisi tido ada. mlm akan jaga utk minum susu itu mmg baby ada bnyi. lain pada tu mmg baby akan pusing2 tido 360°. bukan tanda baby awak tdo tak nyenyak.

2y ago

xde la awak. selagi baby tak ngis atau xbunyi. baby tido tu awak. yg penting awak pantau je okay. takut2 tertutup dgn selimut ke bantal ke. anak sy siap tdo menonggek kadang2 tu kalau ubh pon nnt dia buat balik.