bayi 1 bulan

bayi 1 bulan diajarkan tengkurap boleh tidak ?

22 Tanggapan

boleh mom.. baby mmg mesti selalu ada dikasih wkt tummy time dlm sehari. paling enggak 5 menitan

tummy time boleh tp diawasi jgn sampe hidung ketutup dan cm 2-3 mnit

jangan dulu deh bund ... kasian, jangan terburu2.. mungkin kalo udah 3 / 4 bulan aja

boleh tummytime asal dalam pengawasan ortu dan jngn terlalu lama juga

Boleh tapi jangan terlalu lama ya bun kasian.. N juga di liatin

menurut ku 4bulan saja bun soalnya 4bulan leher ny sudah kuat

boleh dong. setiap hari mmg dianjurkan bayi utk tummy time

Setau sy blh bun tp cm bntar sekitar 2-3 mntan

boleh tp jgn lama lama 5 menit sja kira kira

pernah baca artikel, boleh kok tpi 1 menit