GDM ON metformin

baru on metformin,bacaan awal pagi ngam2 atas pagar..tp lps 2 jam mkn,normal..agk2 Dr akan naikkn dos x?huhu stress..dah hujg2 trimester baru sangkot Gula..#33week

6 Balas

Makan malam jam berapa? Apa yg puan makan

5mo ago

Fries tu punca sebab itu karbohidrat. Dan waktu makan sebelum 10pm. Kalau boleh, untuk kawal gula, last dinner pukul 8pm. Karbohidrat hanya suku. Suku lagi protein dan separuh sayur. Amalan hospital (rumah kedua saya), 7am breakfast, 12pm lunch, 6pm dinner. Saya terikut dah lepas bertahun macam tu.