Spagetti

Baru lepas pantang hari ni dah 47 hari. Boleh makan spagetti tak?

2 Balas

Baby sy 2 bln 5 hari. Sy mkn ikan goreng, sambal buat sendiri x pedas, aym goreng nasi lemak, minum air ais bila cuaca sangat panas terik, boleh jer. Cuma sy pantang x mkn fast food dluar such as macD, pizza, sugar bun dan etc dan air bergas. Kalau nk mkn spaghetti boleh jer, buat sendiri. So kita tahu kuantiti mana boleh diterima oleh baby jika breastfeeds. Atau jika mkn sesuatu, tgok pada baby, jika dia selesa berak warna ok, tiada masalah .Tips sy amalkan dari anak kedua hingga ank skrg ke5. Ank pertama tak tahu, sbb dulu x mcm skrg, now byk supplements boleh amal, tak pun jaga ksihatan dari segi sauna, pemakanan yg sihat kurangkan garam dan perisa, jaga kesihatan bkn dari mknn jer, tapi cara kita jaga tu. Mlm tidur guna aircond sbb cuaca skrg x mcm dulu, ikut la kesesuaian masing².

Saya makan je tapi apa-apa pun ikut kesesuaian badan and anak (if breastfeeding). Try and error..