RESULT URINE FEME KELUAR

Bape Kali urine test ,, sbb masalah keputihan gatal, n air kencing tak Comey . Siasat punya siasat ,, ad kuman Dalam air kencing ya guyss. Name kuman Tu hujung nya COLLI,, n keputihan ad fungus. SO mggu ni kene on antibiotics, 1 Hari 4x makan . Cukup 5 Hari n wajib habiskan .haritu da masuk ubat insert . Result dia hilang merenyam dkt cikbunga . Now nak bagi betul ii kuman Tu hilang . Kalo air kencing kuman sgt bahaya tuk baby . Boleh juga sebabkan lahir pra matang . Nauzubillahiminzalik. Doakan saya ya . Selalu sy cakap dkt bby, kite berjuang Sama Sama tau adik. Sorry mama tatau cmne leh ad kuman Tu . 🫠Huhu. Doa sgt ii nak lahir normal tanpa ceaser . InsyaAllah Allah Bantu. Saje nak lush dekat sini. Journey firsts pregnant. Tq mommies yg baca . Sy doakan yg Ada masalah dlm journey pregnancy,KALIAN kuat semangat yaaa. Semoga yg baik baik tuk KALIAN. AMIIN ALLAHUMA AMIIN. #Sharing_dong_Bund #firstmom

6 Balas

same kes kita. tp saya takde keputihan. cuma air kencing ade kuman kena on antibiotik.. dah abis mkn.. 13hb kena repeat test urine lgi hntar makmal nk tgk clear or tak.. hrp2 clear dhla.. penat nk repeat test je.. puas dh mnum air ksong n barli.. tktau ape punca kuman tu..

1mo ago

taktau pula kuman ape. doc takde bgtau. just ckp kuman. doc kata hntar sample ke hosp utk detect kuman ape nnti.. nk ckp tak bsuh sayur sy bab mkn mmg teliti. sayur bsuh rendam dgn air garam skli. then bru masak.. pening dh pkir.. brserah jela. hehe moga baik2 je akn dtg inshaAllah Aamin..

Saya haritu pon kencing kotor. Lepas makan antibiotics tu seminggu n minum air kosong banyak2. Alhamdulillah hilang.

2mo ago

wahh Kita Sama kes . alhamdulillah tahniah berjaya Lepas FASA Tu . yepss sy pon minum bnyk air masak . semoga Lps smggu ni hilang juga kuman tuu. AMIIN .

Keputihan sis mcm mana? Sebab sy pun mcm tiba2 ada keputihan tp tk gatal. Still risau

2mo ago

keputihan bertukar kaler yellowish,, memula ta gatal . lama lama jadi merenyam gatal . Makin bnyk keputihan . amek sample ,, ad kulat pulak . dia mcm link . berkait Kait pulak rase .

Hai sis sorry nk tanya, apa tanda2 kencing kotor ye? Ada sakit2 ke bhgian kemaluan kita?

2mo ago

kencing tak lawas, always rase na kencing tpi tak Luo air kencing. sakit bhgian vaginal Tu , mmg sesaat pon Susah nak rase selese.

sama,sy pun tgh on antibiotik skrg bru hri ke-2 ..pahit btul ubt tu

1mo ago

naseb baik ubat Tu kecik ja . smlm sy last day mkn Tu . 14hb hantar sample air kencing semula . semoga Allah beri kesembuhan . sy doakan sis kuat Dan diberi kesembuhan oleh Allah SWT. demi bby Kita kene kuat 💪

semoga baik2 saja

2mo ago

AMIIN ALLAHUMA AMIIN. tq awakk. moga awak pon sentiasa dlm Rahman Allah . ❤️