bayi ngga mau d bedong

#bantusharing hay mams beby ku baru usia 9 hari kok ngga mau d bedong stiap d bedong nangis ngga berenti, di lepas bedong nya langsung diem, kira2 pengaruh ngga ya mams sama perkmbangan nya?

bayi ngga mau d bedong
33 Tanggapan

ngaruh atau gak ngaruh stlh yg sy alami ,aman aja ,, semua baby sya hbs plg dr rs gak sya bedong pas dirmh ..yg ade pling kcil jg gk mau dibedong past nngis dilepas lgsg diem 😁.. tp kembali ke momi ny aja lagi kalo baby anteng gmn🙂

g pengaruh bund.. bedong fungsinya hanya menghangatkan sja koq.. jika g mau di bedong saat cuaca dingin maka pakaikan pakaian yang tebal dan panjang. biarkan ja klo g mau di bedong biarkan dia bergerak se suka hatinya hehe

aman bun, tak ada masalah Kalau dibedong biar anak tetap hangat atau merasa dipeluk kalau bedong amati anaknya perlu atau tdk, kalau tdk nyaman jangan dipaksa dr pada nangis atau gak bs tdr

Gak kok bun, asal pastikan saja babynya ada di ruangan yg tidak terlalu dingin dan pakai baju yg nyaman. Atau kalo mau di bedongin yg longgar2 saja supaya bayinya leluasa bergerak🤗

anak saya juga udah gak mau di bedong bun.. ini kemarin usia 7 harian. yasuda akhirnya saya bedong saja dada ke bawah, tangan saya lepas..

Nggak usah dibedong, Bun. Bedong sebenarnya digunakan hanya untuk menghangatkan dan menyamankan bayi, makanya jika pakai pun tidak boleh dipasang ketat.

gapapa bun, anak saya yg bayi juga gak tak bedong, ada bedong instan sama segi empat beberapa aja. pakein aja celana panjang bun , biar ga kedinginan.

gpp bun anak saya jg ga d bedong , krn d bedong ky jaman dlu ud ga boleh , krn bedong hanya buat ngangetin aj , selimutin aja baby nya bun biar anget,

bedong tu biar anteng doang, juga biar anget ada kok yang gak suka dibedong anajku suka dibedong, tapi tahannya gak ampe sebulan, udah gak mau

Nggak, bedong cm menghangatkan. Kl anakku dl setelah tidur malam baru saya bedong biar anteng tidurnya. selebih itu nggk mau anaknya