Saya period delay 3 hari check opk naik dua line tp check upt negatif. Apa patut saya buat?

8 Balas

Sis hari tu buat OPK tak? Bila dah biasa buat OPK kita takkan buat OKP lepas dah positif OPK, DPO 10 ke atas kita dah boleh check UPT even tak sampai lagii tarikh period. Nampak mcm negatif sebab line depan sekali tu takk cukup pekat dgn line belakang. Jadii tu negatif biasanya. Lepas tu bila dah delay period terus buat UPT ye, kalau mcm nii dah confius sebab UPT negatif, mungkin sis baru nak masuk waktu subur

Sy cek Lh ni garis pertama tu pekat sgt tp cek upt samar2 je lg. Mgkin dh pregnant tp awal lg. Tunggu lg seminggu

tunggu sampai period. kalau tak period jugak dalam masa 2minggu, cek semula upt

Xpaa..boleh tunggu lagi sikit..sikit lagi ya..in shaa Allah tahniah🥳

terima kasih semua. ya saya dh try test upt. positive 😇

kalau sy..sy beli clearblue..result tepat..

Try guna clearblue lebih aqurate

mcm mana sis dh try upt?

4mo ago

dh try sis. positive 😇