Bayi 6bulan demam selesema seminggu tak surut

Bantu sy untk redakan dmm dan selesema bby 6bulan...dh smnggu selesema tp xsrut... Dh pg klnk swsta tp tetap xsrut... Ap yg perlu sy buat ye... Dan... Blh ke sapu balm bwng putih pd dada bby.... Dan kat mne tempat paling sesuai nk sapu mnyk blm sbnrnye... #prnhkehilanganbayiumo6bulan #taksangguphadapisekalilagi #bantulahsyygketakutan

1 Balas

Seeloknya bawa lagi bayi jumpa doktor di klinik yg sama atau klinik lain, pergi hospital pun boleh. Masa anak saya demam 5 hari sebelum dia nak masuk umur 1 tahun, saya ke 2 klinik berbeza. Klinik pertama, saya pergi 2 kali. Doktor sampai masukkan ubat ikut punggung dia sebab demam panas yg tinggi. 1st time dia bagi ubat demam saja. 2nd time dia bagi ubat antibiotik. Klinik kedua saya pergi sekali. Doktor klinik ti check nafas anak saya lebih laju daripada nafas yang normal. Terus dapat surat refer ke hospital. Di hospital pula, doktor sekali lagi masukkan ubat ikut punggung baby. Sebab demam panas yg tinggi. Jadi puan pun perlu repeat lg ke klinik. Beritahu, demam masih tak reda. Kalau still tak reda, terus ke hospital. Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms