Boleh list down keperluan barang nb utk girl .

Bantu Sy sape ad pengalaman beli keperluan baby girl . Sy tadew lha 100% kna beli smua yg abg dia dlu bli unisex macam tilam baju . . Ape2 lgi yew keperluan mom n bby girl utk nb lha senang . Tiber jadi konfius tataw nk beli ape . 🧐 #26w #2ndbaby#SeriusTanya #ingintahu #bantujawab

10 Balas

rasanya mcm sama je sis, boleh beli baju warna pink beberapa helai xperlu byk2 sbb nb cpt membesar kan, kalau dress gown headband semua tu sy beli masa baby 3 bulan sbb masa tu raya, pakai pon kejap je. Keperluan lain sy beli tilam baby toto baby warna pink, bakul pink nk letak brg baby time travel, semua pink sbb maknya pon suka pink 🫢Sikat rambut, ketip kuku beli yg set warna pink. Rasanya mcm dh xde kot sbb brg sama je semua brg mandi, lotion dan sbg.

nasihat sy la.klw ada fmly2 bgi brng bby pakai yg tu je dlu..sy benda paling mnyesal shopping baju nb bnyk2..bazir btl sy,org da bgtw sy berdegil jgk alsn ank pertama..last2 tk terpakai pn..cuma beli la sehelai dua baju baru lawa2..baju first bby lahir nnti kt hospital dgn kat rmh nnti sehelai dua utk ambil gmbr heee

basically barang keperluan especially for new born baby adalah sama. kalau sy jadi sis if baju nb abg tu ada lagi sy recycle je sis. beli baru pun sikit2 je dlu buat org kata baru la untuk baby baru. yg baju girlish or lawa2 sis beli after dia lahir. beli online je senag sis

takdek beza pun sis dr segi keperluan untk baby boy or girl, sama je. kalau girl boleh la beli baju warna pink2 gitu. nk senang beli je unisex sbb baby cpt besar kan. nnt baby dh 6m boleh la beli baju mcm skirt ke gaun2 ke

kalau ada sapa2 nak beli tilam baby..tempat dukung baby saya da..baru belum guna..baby mnigal dlm perut..baru 13 hari..skrg saya tak dapat nk tgok brg2 bby..nk jual..

3w ago

salam takziah sis . sabar ok .. insya Allah bby tggu mummy disyurga .

Sy prepare je benda sama. Xde yg lain/special utk barang baby boy or girl. Cuma klu mmg confirm dh girl bolehla beli colour/design khas utk girl. Tu je

baju tak pyh beli bnyk,mcm sy beli last2 pki jp je sbb bby semangat.masa kak n abg Dy dulu boleh pki sampai 3bln

Head band utk nampak cantik, ini confirm abang tak de. Baju, mitten, stoking, cadar, selimut warna girl.

Unisex pon ok