Berat naik mendadak

Hi bakal mommies semua. Normal ke kalau berat sebulan naik sampai 4kg? Skrg sy dh 18w1d. Setiap kali checkup mesti naik 4kg sebulan sampai sy kena pegi checkup 2 minggu sekali. 2 minggu mesti 2 kilo 😂 Ada apa apa kesan pd baby tk? Sbb sy gastrik jenis tk boleh berlapar atau lambat makan. Bila lambat makan, sy akan rasa nak muntah dan pening yg teruk sgt. Kalau doktor masa checkup sy dia tk bg sy makan banyak 😢 #ingintahu #firstbaby

3 Balas

kena ikut carta berat yg disarankan tu. kalau tak nanti kena makan ubat cair darah la, kena cek bp tiap hari la. saranan sy, makan sikit tp kerap. kalau masa booking berat sis underweight/normal, rasanya takda masalah berat naik. kena dtg checkup tu utk jaga2. kalau overweight/obes baru kena bising sbb seminggu boleh naik 500g je tak silap. sis kena bykkan makan kekacang/buah. elok makan berat sekali je sehari. selain tu boleh topup dgn roti/biskut.

2y ago

alahai siannya gastrik mmg seksa. nanti kalau jumpa doc, cuba minta doc kasi ubat gastrik tu. sbb bahaya juga tak rawat kan? sbb jenis lambat makan masuk angin, muntah2 pening ni mmg tak larat lah nak buat kerja lain. moga dipermudahkan ya mommy

Sy bulan ni pun 4kg naik..tp ni first time naik..sblum ni turun mendadak,,yg ni naik pulak😂nasip baik nurse ok sbb selera sy bru ok so dia faham

2y ago

Yaa alahan teruk juga,,berat dr 65kg turun smpi 56kg😅😅

berat awk sblm mngndng dn sekarang berapa?tinggi beraapa?