Maaf sy nk bertanya.. boleh ke baby 7 bulan 15 hari nk bg mknan kekacang.. cth beans, badam, gajus,

Bahan tu nak campur dlm bubur baby.. boleh ke..?? #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

kekacang antara makanan high alergik, selalunya tunggu smp umur 1thn baru intro.if family takde sejarah alergik boleh cuba bagi 8month + tp kena peka dgn tanda2 alergik.

Jangan lagi bagi nanti berak banyak keluar kacang berketul sembelik pasal dulu abang saya masa kecil makan kacang Kuda..tinggal dengan orang,orang tolong jaga gitu jadi nya

3y ago

baik.. terima kasih

takut dia tercekik atau tersedak makan kacang

tunggu setahun dulu