Hye mommy , saya last period 8hb4 dan hari ni 7 hri lewat period . Saya ad cek but upt negetif .

Bagaimana saya nak tahu saya ini hamil atau tidak , sebab saya rasa sedih dan kecewa sgt

2 Balas

UPT negative means HCG low. so mungkin tak pregnant. kalau nak cek lagi skali selepas seminggu pun boleh aje. period mmg tak regular ke sebelum ni?

1y ago

Sama mcm saya.. Lwat 3hari naik samar.. Pstu lewat 8hari tkde line.. Sedih pula rasa.. Alahan apa tkde rsa lgi...

sama first cek negatif ..masa tu lewat 5 hari . sy tggu ckup 14 hari lewat baru cek . dan result positif

1y ago

baik terima kasih byk2 , doakan moga saya ada rezeki untuk tahun ini . ameen