Penyusuan.

Bagaimana nak biasakan anak untuk menyusu menggunakan botol? Sebab saya dah nak masuk bekerja semula, tapi anak terlalu attach dengan penyusuan badan.

2 Balas

kena minta org lain yg bg dia botol. kalau ibu yg bagi mmg tak jalan lah. dia boleh hidu bau ibu... kena kental sikit... baby mmg biasanya ambil masa 3-4hari nak kenal botol tu. sepanjang 3-4hari tu mmg dia sanggup berlapar. tapi dia tetap akan minum juga sikit... bila tiba hari dia dah selesa, dia boleh minum bnyk dah. anak saya dulu seminggu baru nak minum botol. pilih puting botol yg lembut. saya pun bnyak kali beli baru jumpa yg sesuai. saya guna brand Piko Bello. Tapi tak semestinya sesuai utk baby awak. so kena try n error juga. 😁

try botol brand Nuk, puting latex tu mcm puting kita