Bacaan bp rendah dalam anggaran berapa ye?

Bacaan bp rendah berapa ye anggaran? Saya harini cek 98/58 .ok ke bacaan saya tu?

4 Balas

90-120 okay, 120 and above maybe ada risiko darah tinggi. Sy darah tinggi, tengah on aspirin dan calcium 2000mg sehari. Ikut brapa bulan mengandung jugak, kalau 1-3 bln memang normah darah rendah. 4-6 bulan memang susah nk detect darah tinggi, nanti dah 7bln keatas baru doktor boleh tahu awak memang ada darah tinggi atau tidak.

2y ago

ok tq awk, Sy cek darah tinggi sbb berat badan naik bnyak sgt , tpi tngok asik rendah je

hi mommy. tu tekanan darah rendah. bacaan bawah 120/80 dikira tekanan darah rendah ye mommy

2y ago

kalau kk dkt tmpt sy ni mmg nurse risau kalau bp naik. pulse laju pn depa risau.

90/60-120/80 normal. diastolic (58) tu je rendah sikit. tp still consider ok la

2y ago

trima kasih awk 😊

saya hari2 tekanan bp rendah huhuu tapi misi macam tak kisah je haiss taktaulah ..

2y ago

tak salah saya kalau lebih dari 140 tuh darah tinggih tahap kurang bahaya lah .. macam saya selalu bp bawah 100 kadang2 80 macam tuh dorang takut tekanan darah rendah pulak ..