Baby tak berak

Baby umur sebulan. Sejak lahir mmg jarang berak, berak 2 atau 3 hari sekali. Ni dah hari keempat tak berak. Normal ke? #firsttimemom

2 Balas

Fully breastfeed ke?

3mo ago

anak sya dlu pernh mcm ni msa sebulan,risau tngok 3 hri tak berak,tnya dkat mak sya dia ckp normal,sbb dia bf mix dngn susu tepung,tpi kbnyakkn bf lh,tpi sya overthinking msih jga risau,smpai hri ke4 dia tiba2 poop tpi kecik je,tpi msa dia berak tu sya ada cek ada darah,dh Mula panik nk Bwa gi hospital,tpi kakak sya berpengalamn ada anak6 dia ckp kena tukar susu,msa tu ank sya minum lactogen,so sya mnta opinion kakak sya susu apa sesuai dia sruh Cuba dutchbby ,syukur smpai 3 tahun anak sya minum tkda apa2,tu bergantung pda bby jgalh