Baby 7m Makan Udang

Baby umur 7bulan boleh ke makan udang? Tolong saya jap ibu2#ingintahu #bantusharing #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

4 Balas

if tk allergy pun udang ni tinggi garam..

5mo ago

gula & garam dr real food pun kena jaga ya. kita kena tgk amount dia jgk bkn blh bagi je byk2 mentang2 gula garam asli dr real food. udang high sodium, jd kena bagi sikit2 blh la, mcm jgk kurma yg high sugar contain tu sikit2 blh la. btw kena bg udang fresh kurang sodium banding yg frozen, frozen biasanya tambah garam utk freshness dia bwh 7-12m total garam harian dlm 370mg gula plk 10% kalau blh 5% dr tenaga harian