Bintik merah2

Baby umur 3 bulan, knp ya timbul bintik2 merah kecil dkt kulit, dan cara nak hilangkannya. Sebelum ni tkdek tumbuh dan baby tk meragam, takada demam, selsema. Menyusu badan sepenuhnya. Dr dkt KK bgi cream sapu je baru sapu lps dh pergi KK.

2 Balas

Ruam panas atau ruam peluh sis. Baby saya pun otw nak masuk 3 bulan. Kadang-2 naik bintik-2 merah kat badan. Maybe sbb cuaca yg agak panas + rumah saya tak pakai aircond. Kena kerapkan pakai krim atau losyen khas utk hilangkan ruam tu.

3w ago

Setahu saya tak bahaya tapi kesian baby. Takut dia tak selesa ke apa kan. Takpe sis sapu je dengan krim yg kk bagi. Setiap kali lepas mandi atau bila-2 masa pun boleh jgakk nanti lama-2 ok lah tu. Pastu siang-2 hari sis bagi pakai baju yg nipis-2 je tau.

maybe sbb panas kot sis.