baby tiba2 tak respon panggil nama

baby tak respon bile panggil nama tapi dulu okey je panggil nama terus cari dan bagi satu arahan pon terus je buat sekarang mcm susah kena panggil berkali2 or tukar nama panggil baru respon bagi satu arahan pon kadang buat kadang tak respon langsung normal ke?#bantusharing #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom

5 Balas

kdg bile makin besar bb ni akn lbh nk layan ape y die bt sendiri.contoh kdg kite suke panggil die saje2 bile die dah bbrape Kali pandang tp xde reason die jd boring..otak bdk makin cerdik.x semesti bdk dah makin besar akn turut semua arahan Ade y die rase mcm x menarik die pn.cube awk tarik die dgn aktiviti y menarik ape respon die.selagi ank normal xde y bt pelik2 mcm menyendiri dlm dunia die sepenuh or bt gaye pelik2 so xde masalah.tp klau awk rase rungsing awk blh rujuk dgn org y lbh pakar

2y ago

xpe sy fhm..sy pn Ade ank..rase risau tu selalu Ade just jgn panik n positif dlu

ank sy skrng dah nak masuk 2 tahun. mula2 tak respon bila panggil tpi ada eye contact. sy try bwa main game hide n seek panggil nama dia. rupanya pandai jgk respon cuma dia tak kenal nama dia. kemungkin sebab silap sy sebab sy suka panggil dia bnyk nama. kdang2 sayang, kadang2 nak, kdang2 nama penuh. mentua n suami pun panggil nama lain. smpai dia sendiri keliru sepa nama dia. kesilapan first mom..

Hye mamy boleh tau ank mcm mna skrg? Sb sy ada maslh yg sma 🥹

5mo ago

alhamdullilah sekarang anak dah 2tahun 2 bulan semua ye okey ....kena banyak main dengan dia, bnyak cakap banyak bercerita kalau rasa takut boleh Tanya doctor sama check bulanan

Soalan x lengkap. Bgtau sekali umur bby.

bb umo brp