Rasa bersalah

Baby sye 6m tpi tak pandai minum air lgi. Dah kena sembelit sbb tak cukup air. Rasa bersalah plak guna syringe utk bagi die minum air. Macam kena paksa. 😞

4 Balas

biasa je tu..mana ada bby 6bln terus suka air masak. dkt ank sy pun mcm2 cara sy buat utk bg dia suka air masak. lastly umur 9 bln baru dia ok. klu 6 bln sembelit kena tgk apa menu mkn yg mak bg, then gap nyusu mcm mana.

try bagi cup richell tu .. 2 hari dah pndai sedut straw .. bila dah pndai dia slalu nak main n dia akn bnyk mnum . tp sy limit stu hari 4oz je .. try search tgk feedback org lain .. ank pom jrg sembelit alhamdulillah ..

Its okay mommy, try bagi straw cup utk baby main2 dekat mulut dia and die akan belajar sedut

tak perlu rasa bersalah mommy. baby dpt minum sikit2 ok dah. slow2 ok.