Hi moms2 nak minta tips mcmna utk biasakan baby dengan botol susu.

Baby sy fully bf smpi 6 bulan.. Skg mw biasakan gunakan botol susu tp baby tolak..byk kli tukar susu fm dan tukar puting botol susu tetap ditolak.masukkan susu ibu dlm botol pun baby tk mau.. Susah utk tinggalkn bayi d rumah. Sepanjang baby dr lahir shingga kini trpksa bwa brjln bkrja, nasib krja bkn tiap hari. Kesian baby jln2 jauh #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

6 bulan, baby dah boleh makan. Tapi penyusuan tetap utama. Dah boleh ajar minum susu guna sippy cup/ botol straw.