Bole ke meniarapkan baby

Baby sy da 26 hari. Setiap kali die menangis,sy akan cuba meniarapkan die ats bantal,mcm nak buat tummy exercise. Bole k? Sbb bile buat die trus senyap. #pleasehelp #firstbaby #firstmom

3 Balas

haritu sy berurut dgn bidan ada saya ajukan soalan ni sbb nya baby sy senyap bila position mcmtu.. bidan tu ckp elakkan posisi tu sbb baby newborn fragile lg , pernafasan dia belum elok lg.. takut tiba2 muka dia biru tak blh bernafas kita tak sedar.. lepastu kepala dia berat lg, struggle utk dia.. lepas drp tu sy tak buat dah.. hm

Boleh tapi tengok keadaan bayi dan elakkan anak tumus muka kat bantal tu. Kena pantau bila anak tummy time dan buat sekejap² je Boleh refer artikel ni https://my.theasianparent.com/cara-anak-meniarap-tummy-time/?utm_source=search&utm_medium=app

boleh. dari 1 hari pun dah boleh buat