salah ke apa saya cuba buat ni

baby sy baru lahir 2 hari. tp dia tak pandai latch sbb puting sy tenggelam & besar. dah cuba byk kali tp masih tak berjaya. kesian sgt dia lapar. salah ke if sy nk bg dia fm? sy tau sy takkan dpt bg dia bf sbb keadaan puting sy tu. dah cuba nipple shield, nipple puller semua tak boleh 😭😭😭#firstmom #firstbaby

31 Balas

Apa keputusan yang awak buat tak salah. Kalau awak masih berniat nak breastfeeding, belum terlambat lagi untuk awak dapatkan bantuan daripada pakar laktasi. KKIA ada, swasta pun ada. Baby pun baru berusia 2 hari. Don't give up🌹

saya pun masalah yang sama tapi saya pum susu..saya bagi bayi saya guna botol susu. Bayi saya PraMatang Lahir 31week5day..saya ada cuba bagi fm utk bayi PraMatang tapi bayi saya tak dapat minum tahi nya akan betukar hijau.

xsalah...boleh je bg fm. sementara tu hubungi hosp utk dptkan khidmat pakar laktasi. Nanti baby boleh df semula. Diormg akan ajar cara deep bf sbb nipple besar dan pam sdkit utk keluarkna nipple yg tenggelam tu

Awak boleh try pam . Bila lama lama pam , puting tu akan terkeluar . Saya pun dulu puting tenggelam . Lepastu baby tak pandai latch tapi dah bengkak susu ni . Last last saya pam .

pedulikan apa kata orang sis. anak kita, kita yg jaga, bagi makan minum. takde yg salah pun. asalkan anak kita kenyang, sihat. ada orang bgi bf, ade yg bgi fm, ade yg pump susu.

saya pada mula mengalami masalah yg sama... tapi sya kerap pam susu tuk anak..Alhamdulillah..skrg puting dh ada anak snng mnyusu

saya ank pertama mmg akn jd mcm tu..alhamdulillah usaha punya usaha puting dh xtengelam dha..ank pon dha msuk 6bulan..

Tak slh bg fm. Awk ibu nya awk buat je yg terbaik asalkan baby kenyang. Cuba pam susu kalau still nk cuba bg susu ibu

Pakai jer Susu formula.. Kalau sis nak dia minum Susu sis.. Pump kan Susu sis.. Bagi kat dia

bg je formula.. klu nk elakkn bengkak susu, nant pam