Baby cirit

Baby sy 8bln,demam & cirit.G klinik td pagi,lepas makan antibiotic.. najis dia bertukar mcm ni.Normal ke?Maaf,gambar sgt menjijikkan

Baby cirit
3 Balas

normal. kesan ubat tu. anak saya cirit birit sampai 6 hari lepas raya hari tu. bawak gi klinik doc bagi ubat bioflor and smecta untuk oral suspension, antibiotic ngan ubat demam (just in case). sepanjang cirit mmg najis hijau je keluar. lepas tu hari ke7 bawak gi emergency sebab dia dah nampak lesu. masuk drip air baru ok lepas tu. test darah ada sikit je virus. doc kata antibiotic untuk bacteria, bukan virus. tapi still kena habiskan sebab dah bagi dia makan sebelum tu.

1y ago

Thanks y sis.. hari ke2 lps amik antibiotic tu najis dia dh normal balik…cuma najis masih berlendir laa 🥲

anak sy kalau demam sy jelum dgn air asam jawa. kalau cirit sy bg dragonfruit. alhamdulillah cepat je sembuh.

kesan ubat. bby ada selsema/batuk?

1y ago

Xde batuk & selesema.Dia berak mcm ni lepas makan antibiotic