Baby 2 bulan meragam (fully fm)

Hi baby sy 2 bulan kerap menangis. Contohnya bila nak tidurkan dia… dia akan menangis dahulu mcm kena dera baru lah dpt tidur… adakah sbb susu fm tidak sesuai? Baby sakit perut atau overtired? Sy sgt2 buntu dah tak tahu nak buat mcm mana 😞 sy try tido kan baby tidak lebih dari sejam sbb takut overtired, tapi ttp sama baby akan menangis dlu baru dpt tidur. #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Sis ada cuba pakai buai atau paci ke? Anak saya pon mcm sis sebijik. Masa nangis sy peluk and tepuk2 dia akn tidur tp lenguh sbb kena pegang dia. Bila dh tidur tu saya letak dia dlm buai kasi dia lena lama sikit. Bila terbangun saya bg dia paci dia sambung tidur. Kalau nangis lagi saya peluk balik. Penat… sgt…. 🥹🥹🥹🥹

overtired kot..perhatikan cara dia..kalau dah gosok mata,dah start menguap tu dah bole bg dia tido

Berapa lama ye baby sis macam ni dulu? Sbb baby sy pun mcm ni sekarang🫠 fully fm jugak