Baby susu formula.

Baby susu formula. Sblm ni hari2 berak2. Tp mau masuk 2bulan baby xberak. Harini masuk hari kdua belum berak. Normal ka? Jgn kecam anak sy mnum susu fmula. Sbb sdh cuba mcm2 cara utk breastfeed #pleasehelp #ingintahu #firstmom tp tiada air.

7 Balas

normal...sye ank smpai 3hri...siao bwak g spital.. sbb mse tu first bby...sbb bby ni xde ubt klu sembelit.. klu g spital...dorg buat simulasi dngn cre masuk kn jri kelingking...main²kn dlm dubur dia.. tu je.. tu pn doc yg ajar . bila dia dh bleh berak.. tgok wrna dn tekstur najis.. klu mcm pelik.. snap gmbar.. bwak bby g jmpe doc.. dn tunjukkn gmbr.. nt dic akn decide ape msalah bby

Normal . Baby saya nak masuk 3 bulan selang sehari dia berak , ada kdg tu 2 hari baru nak berak . Sebelum ni sehari ja berak . Takboleh nak paksa dia berak , tengah membesar dengan baik . Mungkin sistem pencernaan baby makin elok . Selagi takda ragam takda masalah . Jangan 5 hari tak berak kalau formula . Kena bawa jumpa doktor . Susu ibu takpa tak berak lama .

2y ago

alhamdulillah. stakat ni baby ok. xmeragam wlaupun xberak. tp td ptg dia berak dah.

Pedulikan apa orang nak cakap pasal bagi anak minum susu formula. Saya pun sama macam sis, tak ada susu & anak tak pandai nak latch, so terpaksa full fm. Ignore je dorang cakap apa ya. Think positive ☺️

2y ago

iya sis. ignore ja nii. tp tkadang pndi jga tfikir sndiri. insyaAllah sentiasa think positif 😄 lagipun rezeki masing2 kan.

takde masalah pun bg susu formula puan. tak perlu malu janji anak kenyang. kencing dia mcm mana? kalau lebih 3 hari takut sebelit dah kena bawa jumpa doktor. dlm 2 hari masih normal je.

2y ago

ya. betul tu. bkn dorg yg besarkan anak kita.

Normal.. teruskan je bagi susu. kalau baby tkde meragam,perut keras,tkde selera menyusu,tak kentut.. tu baru pergi check.. anak saya nak masuk hari ke3 baru berak.

2y ago

ok. baby berak dh kmrin. tme dia xberak tu dia slalu kentut jga. kuat mnyusu.

boleh try amalkan nie sis insyallah berkesan www.wasap.my/60179181078/mbc

cek perut nya..bg dia selesa