Baby minum susu formula selalu jeluak balik susu...normal ke?

Baby saya umur 2 bulan,dah fully minum susu formula.najis warna kuning normal, x keras.berak sblm ni hari2, dah dua minggu ni berak 2 hari sekali, tp warna najis masih sama n normal. Cuma baby selalu lps minum susu,banyak susu keluar balik,kdg ada muntah sikit...normal ke ?

4 Balas

2 bulan kena bg 3oz , baby luak normal. Jarak minum susu 2Jam Sengah /3 jam . Sbb makin naik kan sukatan susu.. saya buat mcm tu kt baby sbb dia pn fully fm. Ssu badan xkeluar 😭 smpat mnysu sebulan ja ssu bdan. Berak kalau minum ssu fm normal mmg 3 hari skali .

anak sy baru sebulan stgh pon mcm ni ..slalu luak susu maybe sbb mnum byk sgt..risau jugak susu tak sesuai ..tapi bdan makin semangat

ada reflux ke? cuba check doc.

Sukatan susu mcm mana