Tolong saya

Baby saya Susah sgt nak sendawa. Da tukar posisi, sampai sejam xsendawa jgk. Ni Anak kedua, Anak pertama tak pernah ada masalah mcm ni. Baby fully FM. Bila nak sendawa kan mcm Sakit sgt Dia menangis. Kadang smpai 15-20 min Baby saya tak sesuai dgn susu FM yg Skrg ni? Perlu ke saya tukar susu Khas untuk dia#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

4 Balas

hi mom, benda ni boleh jadi banyak faktor. ada baby memang susah nak sendewa. macam anak saya memang susah, tapi saya mix susu badan and formula. saya rasa formula pun boleh try tukar. sebab dulu saya tukar macam2 brand. last sekali yang okay is karihome.

boleh try tukar. pastu try sapu minyak ke kat perut baby bagi dia kentut ke at least

ada baby mmg sukar sendawa kena cuba pelbagai posisi

tukar la