Susu formula untuk baby

Baby saya sebulan lebih. Susu saya tak meriah. tp anak kuat nyusu. jd dh seminggu saya topup guna susu kambing brand Habib (sbb anak2 buah semua guna susu ni. jd mmg sesuai) baby saya pun ok je. cuma smlm gi cek up doc n nurse tak suggest susu kambing diusia dia. mintak tukar pd susu biasa. malam smlm saya tukar ke dutch baby. tp anak takmahu tido. merengek je. tp tak muntah atau elergik. cuma susah nak tido je. bila dah lewat sgt. pukul 5pagi saya bg balik minum susu kambing tu. terus dia tido.. kenapa ya? ke sbb baru2 nak tukar susu? dan perlu ke saya teruskan susu kambing? atau ikut pesan doctor tukar susu biasa? #firstbaby #1stimemom

1 Balas

sis jgn la bagi lagi susu kambing tu. sistem penghadaman baby masih belum boleh terima susu kambing tu sebenarnya. carilah susu formula yang sesuai. mula2 baby masih belajar nak terima la tu dia nangis2

3y ago

semoga dipermudahkan sis. memang pening kita dibuatnya bila baby menangis. sabar ye.