Bayi 3 bulan boleh tengok tv ke ?

Hi , baby saya MIL jaga then bila dia buat kerja rumah dia letak baby saya depan tv buka cartoon boleh ke ?

2 Balas

better jgn tapi kejap2 ok kot. nanti dia ketagih tgk tv. baby mmg akan tertarik tgk tv sbb bercahaya. and apa yg dipasang might not be suitable pon utk baby. ada possibility dia akan overstimulated. pengasuh saya dia pasang tv (time dia mandi/makan) tapi just utk jadi peneman bunyi. baby pandang siling atau persekitaran dia je.

bole tp jangan lama2

9mo ago

Okay thankyou