Ruam atau alahan?

Baby saya dah sebulan lebih naik bintik bintik merah pada seluruh badan. Pergi klinik kesihatan Dr cakap ruam peluh biasa tapi makin lama makin banyak pula. Ada sesape pernah jadi macam ni, saya risau la 😢

Ruam atau alahan?
5 Balas

Sama mcm anak sy dari lahir terus ada.. Dua2 belah kaki naik penuh.. Muka n belakang tengkuk ada naik jugak.. Sy sapu cream droplene ja..n sy akan make sure dia x berpeluh atau terkena panas.. Skrg baby dh sebulan lebih baru hilang sikit2..

ank sya pun ada ni sis..sis beli je krim kat farmasi berdekatan sis..sya kluar je hospital..trus cari krim sapu untk baby saya..pkrja farmasi ckp ni ruam susu..jdi pkai je krim yg drng recomend..sya dh guna..mmg kurang la sis..

sapukan bedak pure cornstarch pureen. sapu nipiiss je. waktu siang tak perlu pakai pakaian yg tebal dan panas pada anak... pastikan kain bedung dia pun jenis kain yg selesa, dan tak panas...

Cuba puan guna CALAMINE LOTION... sy pub dh mengunakannya alhmdulillah x smpai smnggu anak sy sembuh dah... .

Kalau susu fm try tukar susu. Selalu baca org kata guna produk snowwhite elok.