Belum Merangkak

Baby saya dah 9 bulan tapi masih tak nak merangkak 🫠 kalau disuruh belajar merangkak dan buat tummy time asyik nak pusingkan badan lepastu last-last baring.. kdg tu sampai menangis taknak disuruh merangkak 😢 ada tak baby lain mcm ni? #pleasehelp #firstmom #ingintahu

3 Balas

Step merangkak ni setengah budak mmg diorang skip. Tapi yg penting anak boleh duduk dgn elok ke x. Kalau kita letak dlm posisi duduk and tubuh anak menegak elok, kira perkembangan dia ok la. Ini dr yg rawat anak sy bagitahu sbb ank sy pun masuk 9 bulan x boleh merangkak lagi tapi kalau letak dlm posisi duduk dia boleh duduk tanpa kita pegang

1y ago

Ya sis.. anak saya dah pandai duduk tegak dah cuma tak merangkak lagi.. tq sis atas pencerahan 🥰

Ibu dan bapa merangkak lah sama... Agah2 anak tu. Buat drpd meniarap ke merangkak. Anak ikut nnt

normal. bby sy pun dkt 1 tahun baru la nak merangkak.