Bila baby start tidur lama waktu mlm?

Hi. Baby saya dah 4 bln 21 hari. Tidur mlm dlm pukul 9 @ 10 mlm mesti dia bangun tgh pagi dlm pukul 1 pagi / 3 pagi / 6 pagi mcm tu bg susu bdn terus tido. Normal ke? Penat jugak drpd newborn sampai dah nk masuk 5 bln dia terjaga mlm nk susu. Bila betul2 baby x akn bangun tengah mlm & tidur lama sampai ke pagi ya? Boleh ibu share pnglmn baby masing2 start x mintak susu tgh mlm tido sepanjang mlm masa baby brpe bln ya?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

8 Balas

Sis saya ni lagilah suka baby bangun time macam tu lagi2 baby breastfeeding. Timing mcm tu lah breastmilk kita bagus for baby. Btw baby pun belum boleh solid food mmg breastfeed je so normal untuk dia bangun time2 mcm tu. Saya ni kalau dia tak bangun lama sikit je saya yg gelabah and risau. Kadang kalau baby tidur 9mlm tak bangun pukul 12/1 saya terus tunggu je or susukan sambil tidur.