Bila baby start tidur lama waktu mlm?

Hi. Baby saya dah 4 bln 21 hari. Tidur mlm dlm pukul 9 @ 10 mlm mesti dia bangun tgh pagi dlm pukul 1 pagi / 3 pagi / 6 pagi mcm tu bg susu bdn terus tido. Normal ke? Penat jugak drpd newborn sampai dah nk masuk 5 bln dia terjaga mlm nk susu. Bila betul2 baby x akn bangun tengah mlm & tidur lama sampai ke pagi ya? Boleh ibu share pnglmn baby masing2 start x mintak susu tgh mlm tido sepanjang mlm masa baby brpe bln ya?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

8 Balas

Baby bf memang kerap bangun mlm utk menyusu.. sbb susu badan cepat hadam nyer.. klu susu fm lambat hadam nyer.. memang mlm akan tdo lama..