Baby Selalu muntahkan susu

baby saya brusia 1 bulan 11 hari untk hari ni , nk tnya knp bby saya sllu muntahkn susu dia balik dngn nilai yg bnyk , mcm bnyk tu dia mnum , bnyk tu jugk dia kluarkn , sllu blku bila dia tgh trjga , bila dia tdur aman jaa ,, dia mcmtu memng sjak dia mnum susu frmula , mula² smnggu dia dlahirkn susu bdn ja , lpas ja dtukar asal mnyusu ja , lpastu muntahkn balik , smpaikn usia dia ngam sbulan masa tu saya tukar dia susu Dutchbby , b4 tu lactogen lngkh 1 . tp tula mnum Duthbby dia takmuntah tp Dia berak keras , smpai smalaman tak berak , lactogen pulak , dia sllu muntah tp normal ja dia berak , tkda masalh ,, kalau mcm tu ,, bby saya normal ker ???#ingintahu #firstmom #bantusharing #firstbaby

1 Balas

Kemungkinan susu x sesuai. Nak tahu sesuai or tak, dia xmuntahkan susu (bkn jeluak), poo dia ok, perut tak kembung & tak keras. Sy mixed feed bby, bila dia on fm xde muntah, xde kembung & poo ok.

2y ago

ouh mcmtu..baiklaa sis , nnti saya akn cuba kurgkn oz dia..dn cuba untk ikut sukatan ygg kurg dr rumusan yg sbnr..terimakasih sis