Baby kerap berak

Baby saya baru 5bulan. Tp dah dkt 11hari dia kerap berak which is 5-7 kali sehari. Baby fully minum susu ibu. Baby kerap berak tp amount tu kdg banyak kdg sikit.. Lagi satu dia berak tu 7pg sampai 8mlm mcm tu.. Lepastu dia mmg x berak dah sepanjang mlm.. Tp esok pagi dia start bera semula. Baby aktif dan selera je minum susu.. Xde tanda dehydration juga. Saya dah bawa g klinik juga tp doc suh monitor je. Ada ta mummy yg pernah experience isu yg mcmni.. #firstmom #pleasehelp

3 Balas

hye sis any update psl ank.. ank sy 5 bln nk msuk 6 sama kes mcm sis. berak 6-7 x sehari. xda tanda dehydration aktif cm biasa. ok ke ye?

4mo ago

InsyaAllah okay saje tu.. Saya keep bg baby minum susu and monitor je behaviour dia.. sometime bila dia berak pun poopoo dia tu mmg saya monitor jugal dari segi colour and tekstur..

Normal utk susu ibu..

Sama lah