Baby 6 bulan

baby saya 6 bulan,lebih kerap minum susu (bf) dari makan? Takpa ke? #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

Kalau tanya nurse akan sarankan anak makan at least 2 kali makan (bubur nasi atau makanan berat yang lain) diselangi dengan snack macam buah atau biskut. Susu tu dah jadi sampingan boleh beri tapi jangan lebih 3/4 kali. Bila menyusu kerap sangat memang dia taknak makan

2y ago

Boleh cari makanan bayi mommy. Macam jenama heinz dan jenama lain. Ada variasi biskut. Boleh tengok kandungan gula as long gula tak tinggi. Boleh beri anak.