Baby berak2

Baby saya 5 bulan, after cucuk bulanan hari tu, dia macam berak2. Masuk hari ni dah 4 hari. Tak penah tukar susu. Ada cara tak macam mana nak baik kan dia? #firstmom

3 Balas

Dari cara sis cerita ni, anak sis cirit birit, kesan dari kena cucuk. Kalu dah 4 hari cirit birit, segera ke hospital. Takut dehydration. Anak sy cucuk 4 bulan pun cirit birit. Sehari 4-5x berak. Malam tu jugak sy bawa pergi klinik. Ni dah 4 hari better sis ke hospital terus.

11mo ago

Beransur baik dengan sendiri, cuma kena pantau bagi air garam (doc bagi @ beli di farmasi) kalu hari tu banyak kali cirit. Baby minum susu Dupro.

4 hari? Jika 4 kali sehari berterusan 48 jam, baby tak ceria, penyusuan tak ok, bawa jumpa doktor. Risiko dehidrasi

Once a day for 4 days ke? Itu mcm normal. If 4kali sehari, then better bawak pegi clinic