Serious help!

My baby is now 1month old. Dulu selalu ingt dia sakit. X selesa pampers ke, hidung tersumbat ke, panas, sejuk, sakit?. Mcm2 check, mcm2 buat tp rupanya dia mmg selalu mengamuk setiap kali nk tidur. If waktu dia berjaga, dia okay, siap gelak2. Tp bila nk tidur, dia menangis x berhenti & mengerang mcm tgh sakit/mcm bby kne pukul. Pujuk hbis sebetul2nya lembut & bgi susu pun x nk. Kalau minum, minum x smpai seminit, smbung nangis. Trpksa tunggu smpai dia dh penat nangis bru dia nk minum susu & tidur. Mcm mn nk buat ye? #pleasehelp #firsttimemom #advicepls #firstbaby #help #firstmom #bantusharing #baby

17 Balas

Kalau ingatkan balik time nb jenuh kena teka teki apa yg baby nak masa dia nangis 😭 smpai ibu sndri nak ngis sbb tak tau apa dia nak

2y ago

Dlu saya berpantang kat kg cuaca panas.so saya akan mandikan baby pagi dn ptg.tp suatu hari tu saya tak mndikan baby wktu ptg sbb hujan risau dia sejuk..menangis mngamuk dia smpai merah2 muka.baru trngat saya tak mandikan dia ptg tu.lps mndikan trus okay 😭😭😭

mcm baby sy , last2 bg tdo buai dgn bg puting palsu elok pulak lena tdo xnangis mcm kene pukul dah .

Sy kalau baby gini sy buai kan,,mmng menbantu juga la,pastu pasang zikir

check waktu tidur anak sis. biasanya anak jadi macam tu sebab overtired ja.

kalau ank ay cm ni sy bawa dia jalan2 keliling rmh , smpai trtdr ...

sorry salah taip bukan MCM ank dia(#MCM anak sis jugak)

Beli penapis udara coway baby akan rasa fresh air