Normal ke baby menangis

Baby newborn tidur dalam buai, bangun dalam 2-3 jam sekali terus menangis, saya akan susukan kemudian saya sendawakan terus letak dalam buai balik.. Skrng umur anak sebulan lebih, bila saya dah susukan still menangis macam kena pukul, kaki dia menendang nendang. Mula mula tenangkan dia, letak kat bahu bawak pusing satu rumah, tp sekjp je senyap.. Dah 2-3 hari mcm ni. Last choice, saya bedungkan baru letak dalam buai kemudian dia terus tidur. Normal ke mcm tu? #bantusharing #ingintahu #firstmom #pleasehelp

8 Balas

mcm anak sy dulu. tp anak sy x tido buai lah. kang ade time dia nk tido berbedung. bulan depan xnk pulak. kang tetiba nak pacifier. pstu 2,3 hari xnk pulak. kene try n error.

kadang2 susah kan nk faham baby.. baby sy pun ada hari2 dia macam tu. kadang2 nangis sebab rasa nk jeluak tapi tak lepas. sy buntu nk buat mcm mna bagi jeluak dia tu lepas .

Sama sis. Saya pun tengah alami perkara yg sama. Anak sebulan lebih. Menangis mcm kena pukul. Taktau nak buat apa dah. Sabar jelah

normal, anak saya pun dah 2-3 hari macamni. Tukar bulan kot, malam tadi ok sikit. Malam ni nk observe lagi ok ke tak.

Sama ank sy.sy bedung masuk buai.sbb kalau xbedung,dia tido terkejut2..yg terkejut tu buat dia nangis xhenti tu..

MCM anak Sy skrg 1 bulan boy memang kuat kalau menangis 😂😂 tapi dia xbuai Kalau nak tido Sy bedung kan dia

normal..bb nk cari keselesaan n akan berubah2..bb sy pn camtu.

Mmg kene bedung. Teknik 5s cuddle cure