Tummy time

Baby nak masuk 4 bulan taknak tummy time. Nangis bila tummy time normal ke?

2 Balas

Kebanyakan baby mmg tak suka tummy time tak kisah la umur berapa. Anak saya walaupun dh pandai pusing dia pun marah bila dia sendiri yang meniarap tanpa disuruh 😂 awk try make it fun ya. Letak atas badan awak and biar dia tgk muka awak and try cakap2 ngn dia. Ataupun lapik bantal bahagian upper body masa tummy time and tunjuk toys yg dia suka. Tak kisah berapa lama awk cuba je sekejap2 pun ok

6mo ago

Da cuba letak cermin mainan pa2 yg dia leh try tpi tak smpai seminit da nangis kesian gak tngk.

sama sis ank saya dari awal mmg tk suka bila tummy time paling lama 2-3 minit ja tu pun mcm2 cara buat 😂 maybe sis boleh cari mainan yg ada lagu dn lampu mungkin dia tertarik hehee kita ni kesian tpi tula bby 4 bulan belum pndai meniarap lgi ni

6mo ago

sama sis dgn bby sy so tiap kali tummy time sy biar ja la dia baring atas sy 😂😂😂😂 biar dia tengok muka maknya 🤣