36w2d Normal ke?

Baby mengeras seminit dua mcm tu je dia then beberapa jam balik mcm tu jgk. tp dah berminggu2 mmg mcm tu, aktif mcm biasa je. kalau tukar position atau gosok2 terus ok. first mom bnyk yg tktau ni . Normal ke ye? 🥹#firstmom #pleasehelp #bantusharing

14 Balas

itu Braxton Hicks namanya .. boleh search kat google .. dia tak sama dengan contraction nak bersalin tu .. tak semua org tau pasal ni sbb ada juga org yg tak pernah merasa selama mengandung .. itu normal sis tpi kena sentiasa pantau juga pergerakan baby okay .. nak kurangkan rasa mengeras tu boleh minum air banyak2 ataupun masa mandi tu mandi air suam biarkan air mengalir atas perut selama 30 minit ..

4mo ago

Okay faham. Noted, tq so much 🥰

sy masa 36 minggu tu . mcm ni la kjp² tpi tgok la sy dari ptg sampai mlm keras² pastu rasa mcm sakit perut nak berak . pdhl xkeluar pn , kencing je . pastu dgn berpeluh panas. pastu penah ada lendir ketul besar laa . xde drh . g hospital jgk ngam genap 36 minggu. fetal distress anak lemas nasib g cpt tpi 2 hari sblm tu mcmtu jgk skjpp² . jadi hati² la kne pekaa

4mo ago

Then sis terus beranak time 36w ke?

klu itu false contraction sis,mcm sy baru 3hri bsalin..sy detect yg tu bukan false sy guna apps contraction,klu dia kerap dlm sejam mngeras,lepas tu sejam lg bgtu smpai 2,3kli itu baru tnda2 dia cri jln kluar..sy sakit start 11stgh pg,sy p hsptl 9.40pm sis 11.35mlm bgtu sy bsalin

4mo ago

Fahammm. Mcm sy mengeras seminit dua je itu yg tanya tq sis selamat berpantang 😘

sy 34 minggu tgh jd..dh berminggu..sekali datang tu x selesa..pastu kejap2 ada lg.kena gi kencing br selesa sikit.anak gerak elok..saya tdo pn lena ja..maknanya kontraksion palsu..kalau sakit nk bsalin..x leh lena..

4mo ago

Kannnn. Okay awak noted 🥰

Sama mcm sy sekarang ni..nk baring tido pon tak boleh mengeras..skrg 36w6d..ada sesiapa boleh bg advise tak perlu ke pergi hospital?

4mo ago

better pegi hospital

Sama cam sy sis,, pernah jadi mengeras punya lama,, sampai sy pergi hospital, tapi normal ja #firstmom

4mo ago

Sekali tu, sy rasa keras lebih 2 jam, sy buat Macam2 tak kurang,, bila pergi hospital okey ja😅tak dak masalah Apa2,, doktor cuma kata mybe sb saya n baby terlalu Aktif hari tu.

Lebih kurang mcm sy. Tapi sy baru 32weeks. Berlaku sejak dari 18weeks mcm ni

4mo ago

Inshaallah tkde pape normal je kot semoga dipermudahkan segala urusan kita 🥰

sy dlu normal cmni jgk. tnda2 brsalin blom ade. kjp2 je die keras pstu ok

4mo ago

Faham. Okay sis noted semoga dipermudahkan segala urusan kita 🥰

haa normal sis org ckp tu conraction palsu

4mo ago

Noted tq sis 😘

normal. braxton hicks namanya tu.

4mo ago

Okay sis noted 🥰