patut ke sy risau??

baby girl dh 3 bulan.. balik daycare dia asyik tidur je... bangun bila dia nak susu je.. masa 2 bulan dia kerap juga ajak main... ni asyik tidur je.. main sikit-sikit je lepas tu dia nak susu dan tidur.. patut ke sy risau?? normal ke kelakuan macam ni?? nak kata kurang aktif pun ada jugak.. ni tanda dia stress duduk kat daycare ke?? #firstmom

2 Balas

hmm. ikut firasat ..boleh Jadi ya..boleh Jadi x..kalau rasa lain Dan mcm Ada perubahan kt anak ..asyik tidur Tu mksudnya mcm mana? dlm sehari brapa jam dia tidur. kalau total jam tidur Tu sesuai umur dia , normal je. brapa Kali dia trjaga nak Susu Tu..tempoh berjaga nak Susu Tu selang brapa jam? Cuba Tanya apa aktiviti anak masa berjaga..boleh Jadi bnyak aktiviti? tak aktif Tu mcm mana .. Cuba check demam mungkin? brapa Hari dah hntar daycare? bila anak menangis dlm tempoh sis rasa perubahan ni, suaranya mcm mana? normal mcm biasa/hilang suara? mcm ank sy dulu pernah Jadi balik rumah tidur je , tak aktif . xmcm dia yg spatutnya . takde bngun Minta Susu waktu spatutnya dia berjaga smpai sy yg bngunkan dia susukan. ambil masa 3 Hari rasa untuk recover. bila nangis takde suara .sdgkan sy tahu suara anak nyaring mcm mana . Rupanya org yg Jaga Tu biar je dia melalak smpai lemah..Lepas 3 Hari bru dpt dengar suara nyaring dia balik , aktif balik..

6mo ago

suara dia serak sikit tapi saya assume dia duk dalam aircond lama sangat.... saya tanya teacher dia, teacher dia kata dia tak meraung pun..

Anak balik dari daycare pukul berapa? Selagi anak ikut wake windows dan dapat total sleep needed should be okay.

6mo ago

Faham. Mungkin boleh pakat dengan suami untuk lawatan mengejut tu. Anak saya masa 6 bulan ke bawah, setiap kali ambil jarang berjaga. Memang tengah tido atau mamai tapi saya tak risau sangat sebab saya tahu sleep routine dia.