Bayi 2 bulan..

Baby dh 2bulan...minum susu fm dan bf..cmpur..tapi bru2 ni mmg lbh kerap susu bdn bbnding formula..3hari dh x berak..tp xda mragam...myusu pun ok..cuma mak saya risau dia xberak tkt jd sembelit..tp saya hrtu tanya nurse..nurse kata xda apa..yg penting dia x mragam...sbb susu ibu lbh cpt mcerna ..jd mmg kurg berak la .#seriusnanya #firstbaby

2 Balas

yes betul, if baby minum susu badan xperlu risau. ada je baby xberak sampai 14hari. sbb susu ibu mudah diserap dn dihadam. semua nutrisi dlm susu ibu baby dh serap.

yee betul. kalau baby okay, takde meragam, perut lembut & texture najis tak keras. then okay jeeee.