Ceaser bulan 5

Baby baru 2bulan lebih kalau jogging ada kesan ke kat tempat ceaser tuh ? #firstbaby #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Aaa ngeri pulak baca baru 2 bulan. Walaupun luka dah cantum elok, rasa better sis buat brisk walk dulu. Sis, dr pakar yang saya jumpa pun tak galakkan buat benda2 berat atau terlalu aktif 4 bulan pertama. Bagi luka czer tu cantum elok dulu luar & dalam. Luar elok dalam kita taktau lagi macam mana. Ada je kes dah bertahun czer tapi luka masih boleh terbukak (Nauzubillah). So brisk walk je dulu ya. Jogging ni banyak pergerakan belah bawah kan. Gisauu….

buat brisk walk dulu. jgn terus lompat. klu rasa xselesa stop.

Jalan biasa je sis. Nnti terbukak jahit tu nyesal sakit woi