Muntah lepas minum susu

Baby baru 25 hari... Awal kelahiran Ada kuning berat kurang.. Kena tahan wad.. hospital bg Enfalac A+.. Lps keluar.. Dr suggest suruh campur BF dgn SF.. nak bg berat baby naik.. Awal2 minum ok.. Skrg klu minum Enfalac tu.. Muntah balik.. Mmg normal ka atau susu x sesuai ka? Perlu bawa pe hospital x? #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

kalau mcm tu sis cukup ngn bf jer. baby dah kenyg ngn bf jer. bila paksa berat baby naik dngn tambah sf mmg la akn muntah. sama mcm kita bila tlalu kenyang mmg akan muntah. kita bagi susu ikut demand baby yer sis bukan ikut masa jam @ minit.

Bg susu fm brp oz? Klu bwh sebulan 1.5-2oz tiap 2-3jam. Then gap dgn bf brp lama?