Kulit baby kering & merah lepas vaksin

Baby 6m. Kulit baby kering & merab lepas vaksin pneumococcal dos 1 lepas tu dos 2 lagi bertambah kerinh & merah. Ada ke mommies yang ada experience boleh share sini remedies. #SeriusTanya #bantusharing #firstTime_mom

Kulit baby kering & merah lepas vaksin
3 Balas

Sis vaksin berapa bulan. Tengok pada baby..saya baca kat TikTok ramai baby vaksin kokol ramai yang demam naik ruam masa tu saya pun takut jugak. Tapi saya pun Cuba jugak vaksin Alhamdulillah anak hanya meragam sikit ja tak dak demam. Tak kesah vaksin apa2 Tengok pada baby jugak sis. Kdng2 anak saya sesuai vaksin ni Tapi anak sis tak sesuai. Yang penting Kalau baby naik ruam teruk demam Atau sesak nafas apa yang sis tengok tak normal pada baby terus gi hospital ya tak yah tunggu2

Sekarang cuaca panas sama mommy. Elakkan baby daripada berpeluh. Kalau ada aircond, on aircond. Nak pakaikan baby pampers je pun boleh. Ikut keselesaan anak. Lepas tu kena pastikan kulit baby keep moisturize. Jadikan applying body lotion tu sebagai rutin. Anak saya pakai Aveeno. Nanti okay. Kalau awak tengok makin teruk, pergi klinik ya. Saya tak suggest pergi KK. Pergi klinik pakar kanak-kanak atau klinik pakar kulit.

Sama anak sy