Wayang 3 bulan

Baby 3 bulan boleh bawak tengok wayang ke dekat kidsroon yang play plus ? #pleasehelp #firstmom #ingintahu

12 Balas

Banyakkan membaca Momi. Rasa wayang tu penting Sgt nak kene nengok, kalau x nengok nanti meroyan, p tinggal anak kat mak or pengasuh. Dah jd mak nie, kene banyak membaca & berfikir sbelum buat Apa2 tindakkan. Fikir apa effect akan jd di sebab kan tindakkan kita.

Depends pada ibu. Tapi kalau saya masih tak berani nak bawa. Sebab masih ada COVID19 lagi plus wayang sound system dia kuat. Kalau anak nak bf pun susah jika ketika dalam panggung wayang. Sebab saya tak selesa pakai kain untuk bf tu

awal sgt tu. telinga baby tak adapt lg ya dgn bunyi yg super kuat tu. bahaya utk pendengaran dia. tgk tv kt rumah je. tak tgk wayang bukan jadi apa pun

2y ago

Ok sis thankyou

klau syg pendengaran anak jgn bawa.. kita yg tua kdng sakit jantung terkejut telinga klau dngr sound kuat tu.. inikan plk bby.. tunggu besar ckit baru blh

3bulan kecik sgt..3tahun pun sy xberani nk bwk lg..mntk org jaga la baby,jgn amik risiko..tu belum kalau baby meragam dlm wayang..

sabar. tunggu anak setahun ke. kecil lagi tu. telinga dia masih belum biasa lagi dengan bunyi kuat.

awl sgt tu umurnya . kalau nk tengok wayang jugak minta la tlg fmily/sape2 jagakan kt rumah. seeloknya jgn bawa

awal lagi la awk..kesian baby, bunyi kt wayang tu terlalu kuat dan mampu menjejaskan pendengaran baby..

saya anak 2 tahun pun mcm risau nak bawak tgok wayang takut sound system tu terlalu kuat utk anak.

better xyah bwah 2y xgalakkn https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023