Baby tak berak 6 hari

Baby 2 bulan x berak 6 hari starting 17hb 12 sampai 22hb 12 ni.. normal ke? Baby cuma minum susu badan je...start minum susu badan full x de campur formula dari 14hb 12...last baby berak 16hb 12 jam 3ptg,najis normal dari segi warna dan bentuk... Ibu pun x de makan pedas,makan sayur dgn ayam je.. ayam pun masak tak pedas..selang seli ayam masak sup dgn ayam masak kicap... Perut baby pun x de kembung,baby ad kentut2 boleh tahan bau busuk tahi jgk igt berak tp tak..baby xde meragam cuma ad kuat ngempeng lately ni dari jam 12am sampai 4am biasanya baru dia lepaskan nipple dan tido lena... So mslh yg sye nk tnye,dh 6hari x berak.. normal ke?? Apa yg perlu sye buat? #pleasehelp

6 Balas

haritu pon bby sy xberak seminggu. 1. kencing bby sy warna kuning jernih. 2. byk kentut & sendawa 3. perut bby lembut je 4. bby sy xmeragam time checkup bby 3 bulan pon. masa ni 5 hari da bby xberak. nurse kk kate normal utk bby yg minum susu badan je. so, dia suruh sy banyakkan minum air masak, makan sayur & buah. sy follow je tips nurse share. hari ke-8 gitu bby sy berak da. sekali banyak terus. hehe sis jrg riso ok. susu ibu ni mudah hadam. cukup time nnt inshaAllah bby sis berak. cubala tips tu

baby saya pun pernah tak berak nak dekat seminggu. ada Google juga katanya normal untuk baby yang fully susu badan. baby saya takde tunjuk rasa perut tak selesa & active je macam biasa. time dia berak tu memang banyak la keluar sampai bocor teruk. so bagi saya normal selagi baby nampak okay & aktif

if baby fully minum susu badan. normal baby tak berak hari2 awak. paling max 14hari. selagi perut baby okay baby tak meragam inn shaa allah baby awak okay. lepas mandi awak buat je urutan iloveu dn cycling selalu. inn shaa allah nnt baby berak

1y ago

most wc awak❤️

Kalau fully bf itu normal sis ada sampai 14 hari mcm ank sy fully bf sampai 11 hari x berak masa umur 3 bln lebih naik risau jugak bawa jumpa doktor ckp tu normal jer

Normal sis. blh buat urutan dkt perut baby Dan buat senanan kaki baby seperti cycling. bagi rapatkan kaki ke perut.

normal tp klo puan risauu dan baby asyik muntah dan perutnya besar dan keras bagus bwk jumpa dr

1y ago

ouhh muntah2,perut keras ke xde.. cuma x berak je..baik tqqq