Baby makan nasi

Baby 10 bulan suka makan nasi x pe ke ye. Buat bubur pekat payah nak makan. Gigi depan bawah 2 btg.

8 Balas

Selagi anak nak mkn dan x obes, bg je dia explore mkn. prinsip no salt, no sugar.monitor je berak kencing ok lawas ke x. air masak kena minum byk sikit ya takut sembelit sbb carbo. enjoy your baby journey sis

bole je, anak saya setahun baru tumbuh gigi, sebelum tuh mmg bagi makan je nasi butir sbb gusi diorg da kuat. just org tua je la ,duk kata itu ini.

xpe bley je.. mse baby sye checkup 9 bln, nurse da suruh tukar mkn nasi butir mcm kte..

5mo ago

really?? wah..good answer..! sng pasni masak nasi skali je. thanks ❤️

boleh je. tak perlu risau gusi baby kuat utk mengunyah makanan😊

bagus la klau mcm tu puan, 10m+ dah boleh makan nasi butir 🥰

anak sy 8m gigi takde makan nasi, gigi 1st tumbuh masa 13m

Takpe. Elok tu sis, perkembangan selari dgn usia.

Okay je. Lg senang mak2 nk sediakn.