Due 13/6 ada ke yg dah bersalin?

Atau masih belum lg bersalin ,TGH layan contraction ke?? Sbb sy skrg x de rase lg apa2

22 Balas

Due 10/6 ... rasa mild contraction je... kadg2 bby kerap mngeras... tp tk btul2 intense timenye..tanda show (darah) + srom (leaking air ketumban) blom lgy... tp kdg2 sakit kt ari2 mcm menekan2.... 4 thun lepas sakit mild prgi GH bukk 2 cm lpastu esok tarikh serah diri da kluar show trus 4cm tu pon 10 jam lyn contraction then lahir (40w1d-normal)... now ni tk thula... puas pujuk bby... tp sedp agknye ddk kt dlm lgy..🫣😝... takpela semoga saya dan ibu2 yg mnunggu hari dipermudahkn urusan bersalin nnt.. amin..🤲🏻🤲🏻

Due 26/6 . Skng 36week 2day .. hari ni dah strt mengeras kuat sangat kat perut tapi belah kanan . Lama jugak stgh jam tahan .. pastu celah kangkang sgt sgt sakit jalan pun susah .. ari ari dah rasa kena tekan bila baby bergerak .. kerap kencing . Makan xboleh banyak rasa macam dah sempit .. cepat semput .. tido tak selesa bila berubah tempat sakit sangat nak pusing bangun pun sakit .. harap sempat la tggu sampai 37 weeks biar matang betul betul .. dah xlarat juga bawa perut ni berat sangat …. 🤭🤭

Sama due 13/6. Kaki dh bengkak nk jln pun seksa. Perut mengeras masa berjalan tapi tak de sakit. Harap ada la tanda2 keluar awal bulan sikit. Penat membawa perut and tak sabar nk jumpa baby 😆 semoga kita semua dipermudahkan urusan ❤️

Sy due 5/6. Rasa mengeras jak kerap dtg, kdg mlm rasa mcm senggugut. Rasa basah pun ada, ingat mucus plug yg kluar tpi bkn jg, keputihan je.. pelvis pun kdg sakit. Ternanti2 jg bilalahh baby nak kluar 🤣🤣

6/6 belum ada apa2 tanda. Hanya kerap mengeras sja tanpa rasa sakit kontraksi . Next week kata doc kalau belum bersalin lgi trpksa serah diri 🥲

2mo ago

Tula..xde tnda2 jgk nim

Saya due 11/6 tapi dh bersalin 17/5 haritu. Air ketuban leaking. Baby xsabar nk keluar awal. Good luck to mummies yg tgh tggu due. Semoga dipermudahkan urusan bersalin. 😊

due 11/6. Dah bersalin 23/5... Baby IUGR. Baby xnk membesar dlm perut umi dia. nk membesar kat luar.. semoga dipermudahkan urusan bersalin mommy's semua 🤗

2mo ago

Intra Uterine Growth Restriction.. bby tak membesar ikut weeks dia..contoh kandungan dah 37w tapi bby bru 34w time scan .. mcm kes saya, bby xmembesar dlm 3weeks.. berat bby 2kg je 37w.. sepatutnyer bby dh 2.5kg keatas..n kena bersalin awal.

saya 10/6 tapi 9/6 ni kena serah diri...skrng ni prut asyik mengeras ja .. kaki bengkak...jalan dngan nk bangun pun susah sikit bila perut mengeras

due 7/6. contractions mild, mengeras2 je sakitnya tidak. selalunya bila berdiri/berjalan. bila duduk/baring terus hilang.

2mo ago

terbalik lah kita 😂

sy due 18/6 perut asyik mengeras je, kaki pun bengkak susah rasa nk berjalan..harap2 cepatlah baby keluar esok jumpa doc kat KK

2mo ago

sama la due kita 18/6